Happy Food 2.0. Co jeść, by szczęśliwie żyć
Niklas Ekstedt, Henrik Ennart
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Burda |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788380536098 |
ISBN: | 978-83-8053-609-8 |
Data: | 2019-09-17 |
Opis książki:
50 pysznych dań kojących ciało i duszę!
Przyprawiające o zawrót głowy fakty!
Świadome odżywianie angażujące wszystkie zmysły!
Śmieciowe jedzenie pogarsza nasz stan psychiczny i szkodzi planecie. Przyczynia się do epidemii otyłości, cukrzycy, przewlekłych chorób jelit, astmy, alergii pokarmowych i nietolerancji glutenu. Nie ma czasu do stracenia. Trzeba działać!
Na szczęście istnieje takie jedzenie, które ma dobroczynny wpływ na naszą duszę, a także na środowisko, zrównoważoną produkcję żywności, dobro zwierząt oraz na nasze serce i resztę organizmu.
Znany szwedzki szef kuchni Niklas Ekstedt oraz dziennikarz naukowy Henrik Ennart dzielą się poradami, co jeść, żeby lepiej się czuć. Przekazują najnowszą wiedzę naukową, a dzięki masie smacznych przepisów podpowiadają, jak zastosować ją w praktyce. Przekonują, że poczucie szczęścia gwarantuje nam nie tylko to, co najsmaczniejsze, lecz także to, co wspiera zrównoważony rozwój środowiska. Od spożywanych przez nas posiłków zależy bowiem nie tylko nasze zdrowie, ale i kondycja planety.
To książka dla każdego, kto rozumie już, że ciało i umysł są ze sobą połączone oraz że dieta i flora bakteryjna mają w obu wypadkach decydujące znaczenie.
Jak bakterie jelitowe wpływają na uczucia?
Czym jest żywienie spersonalizowane?
Co daje mindful eating?
Na czym polega psychobiotyczny kurs gotowania?
Czytaj, jedz i bądź szczęśliwy!
Książka "Happy Food 2.0. Co jeść, by szczęśliwie żyć" - Niklas Ekstedt, Henrik Ennart - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Burda. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2019 r.