pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Hamburgery. 50 łatwych przepisów

Autor książki:

Cinzia Trenchi

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olesiejuk
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 180x225 mm
EAN: 9788327434210
ISBN: 978-83-274-3421-0
Data: 2015-10-23
Cena wydawcy: 24.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Hamburger stek po hambursku czy mielony stek - to tylko kilka z nazw pod którymi kryje się płaski kotlet mielony najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego lub kiełbaską wołową smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki. Ta książka podzielona jest na pięć części które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów - poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur aż po nowe kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.

Książka "Hamburgery. 50 łatwych przepisów" - Cinzia Trenchi - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2015 r.