Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 180x225 mm |
EAN: | 9788327434210 |
ISBN: | 978-83-274-3421-0 |
Data: | 2015-10-23 |
Opis książki:
Hamburger stek po hambursku czy mielony stek - to tylko kilka z nazw pod którymi kryje się płaski kotlet mielony najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego lub kiełbaską wołową smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki. Ta książka podzielona jest na pięć części które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów - poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur aż po nowe kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.
Książka "Hamburgery. 50 łatwych przepisów" - Cinzia Trenchi - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2015 r.