Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne |
Rok wyd.: | 2003 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 184 s. |
Wymiar: | 120x190 mm |
EAN: | 9788309017684 |
ISBN: | 83-0901-768-5 |
Data: | 2008-11-20 |
Cena wydawcy: 10.55 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Grzybiarze z niecierpliwością oczekują na jesień - czas grzybobrania. Co zrobić z koszami pełnymi grzybów? Jak je przyrządzić, aby zadowolić całą rodzinę? Co można wyczarować z dostępnych na rynku przez cały rok pieczarek i boczniaków? Odpowiedzi na te pytania Czytelnicy znajdą w tej książce. Grzyby smażone, duszone, zapiekane z mięsem i bez tego dodatku, zupy, sałatkii inne grzybowe frykasy - bardziej lub mniej pracochłonne - mają stałe, zagorzałe grono miłośników kulinarnych doznań i mogą uatrakcyjnić niejedno przyjęcie.
Książka "Grzyby w naszej kuchni" - Wanda Woźniak, Marian Gapiński - oprawa miękka - Wydawnictwo Państwowe Rolnicze i Leśne. Książka posiada 184 stron i została wydana w 2003 r.