Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 240x220 mm |
EAN: | 9788370738686 |
ISBN: | 978-83-7073-868-6 |
Data: | 2011-04-28 |
Opis książki:
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Grzyby to szósty tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: jakie grzyby nie nadają się do suszenia, dlaczego smardze trzeba sparzyć przed przygotowaniem, czym faszerować grzyby, jak robi się salceson z grzybów, kiełbaski z opieniek oraz wiele innych dań, którymi zaskoczysz gości. Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Książka "Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2011 r.