pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 112 s.
Wymiar: 240x220 mm
EAN: 9788370738686
ISBN: 978-83-7073-868-6
Data: 2011-04-28
Cena wydawcy: 42.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej. W serii Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa. Grzyby to szósty tom piętnastotomowej serii. Dowiesz się z niego m.in.: jakie grzyby nie nadają się do suszenia, dlaczego smardze trzeba sparzyć przed przygotowaniem, czym faszerować grzyby, jak robi się salceson z grzybów, kiełbaski z opieniek oraz wiele innych dań, którymi zaskoczysz gości. Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Książka "Grzyby. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2011 r.