pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Grzyby i warzywa w kuchni polskiej

Autor książki:

Jozef Sirek

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: EJS Martin
Rok wyd.: 2010
Oprawa: twarda
Ilość stron: 207 s.
Wymiar: 135x200 mm
EAN: 9788096879908
ISBN: 8096879901
Data:2001-01-06
Cena wydawcy: 23.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Drodzy miłośnicy dobrego Jedzenia, dostajecie w Wasze ręce nową książkę kucharską, której treść zapewnia Jej wszechstronne wykorzystanie. Naszym celem Jest przedstawienie interesującej kompozycji przepisów na potrawy, które zawierana grzyby i warzywa albo które tworząc główne danie posiłku. Pragniemy ,aby każdy posługując się tą książką, potrafił sobie wybrać, nie tylko według smaku, ale też pod względem tego, co jest najbardziej odpowiednie dla utrzymania zdrowia.. Rozmiary i treść tej książki są odpowiednie, by podczas^urtópu zabrać ją na wycieczki do lasów i gór, gdzie można wykorzystać nasz przejrzysty mini atlas grzybów jadalnych. Życzy my Państwu wielu sukcesów kulinarnych przy posługiwaniu się naszą Książką GRZYBY i WARZYWA w KUCHNI POLSKIEJ.

Książka "Grzyby i warzywa w kuchni polskiej" - Jozef Sirek - oprawa twarda - Wydawnictwo EJS Martin. Książka posiada 207 stron i została wydana w 2010 r.

Spis treści:

GRZYBY W KUCHNI, PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA
WARZYWA W KUCHNI, PRZYGOTOWANIE DO SPOŻYCIA
COŚ NA POCZĄTEK
MINI ATLAS NAJSMACZNIEJSZYCH GRZYBÓW
PRZYRZĄDZANIE MIESZANYCH SOKÓW WARZYWNYCH

ZUPY I DANIA JEDNOGARNKOWE
ZUPA PIECZARKOWA Z SEREM
ZUPA Z CZERNIDŁAKÓW I CZUBAJK1 KANI
ZUPA GROCHOWA Z KIEŁBASĄ
KREMOWA ZUPA SELEROWA
ZUPA KALAFIOROWA
SZWEDZKA ZUPA JARZYNOWA
ZAGĘSZCZONA ZUPA RYBNA
ZUPA - KREM Z RZODKIEWKI
KREMOWA ZUPA GRZYBOWA
ZUPA Z KALAREPY
ZUPA JARZYNOWA Z MIĘSEM JAGNIĘCYM
ZUPA JARZYNOWA Z BOCZNIAKAMI
ZUPA Z KACZKI Z ĆWIKŁĄ I BOROWIKAMI
ZUPA FASOLOWA Z KIEŁBASĄ
ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM
ZUPA Z SZYNKI Z ZIEMNIAKAMI
KAPUŚNIAK SYLWESTROWY Z GRZYBAMI
ROSYJSKA ZUPA JARZYNOWA
ZUPA JARZYNOWA Z RYŻEM
ROSÓŁ WOŁOWY Z JARZYNAMI
ZUPA PAPRYKOWA Z KUKURYDZĄ
ROSÓŁ Z KURY PO WĘGIERSKU
BARSZCZ CZYSTY
ZUPA WĘGIERSKA GULASZOWA
WŁOSKA ZUPA JARZYNOWA
WARZYWNY EINTOPF
SERBSKI GHIUYETCH (DŻUWECZ)
BIGOS
EINTOPF Z DYNIĄ
PIKANTNY EINTOPF FASOLOWY
GRZYBOWY EINTOPF
LEKKI EINTOPF WARZYWNY
PILAW BARANI
ZIEMNIACZANY EINTOPF Z GRZYBAMI
EINTOPF WIEJSKI
EINTOPF Z CZERWONEJ KAPUSTY
EINTOPF Z WARZYWAMI KORZENIOWYMI
FRANCUSKI EINTOPF
WIEJSKI EINTOPF MARCHWIOWY

SOSY, DANIA ZASMAŻANE
DYNIA ZASMAŻANA
KAPUSTA WŁOSKA ZASMAŻANA
KALAREPA I MARCHEW ZASMAŻANA
SOCZEWICA NA GĘSTO
ZIEMNIAKI ZASMAŻANE
DUSZONA CZERWONA KAPUSTA
FASOLKA ZASMAŻANA NA KWAŚNO
SOS POMIDOROWY
SOS Z PIECZAREK
BIAŁY SOS PODSTAWOWY
SOS PIKANTNY
SOS MIĘSNY
SOS CHRZANOWY
SOS SZPINAKOWO-GRZYBOWY
SOS ZE ŚWIEŻYCH GRZYBÓW
SOS ZE SMARDZÓW
SOS PIECZARKOWY
SOS Z BOROWIKÓW

DRÓB I DZICZYZNA
SKRZYDEŁKA KURCZAKA Z WARZYWAMI
KACZKA Z GRZYBAMI
INDYK Z GRZYBAMI NA SŁONINIE
GULASZ Z SARNY Z GRZYBAMI
RAGOUT Z DZIKA
UDO INDYKA Z KOPREM
KACZKA DUSZONA W WARZYWACH
DZIKI KRÓLIK W GRZYBOWYM GARNKU
PAPRYKARZ Z WĄTROBY INDYKA
ZAJĄC NA WARZYWACH
ZAJĘCZY RAGOUT Z GRZYBAMI
UDO INDYKA „NA DZIKO"
KURCZAK FASZEROWANY PIECZARKAMI
ZAJĄC DUSZONY NA GRZYBACH
KURCZAK NA GRZYBACH
WĄTRÓBKA KURCZAKA Z LECZEM
PIERŚ INDYKA NA GRZYBACH
PAPRYKARZ Z ZIELONĄ PAPRYKĄ
KURCZAK NA POMIDORACH
ŻEBERKO SARNY PO MYŚLIWSKI!
KRÓLIK NA PAPRYCE
KURCZAK NA WARZYWACH

RYBY, OWOCE MORZA
RYBA Z WARZYWAMI
FILETY RYBNE Z POMIDORAMI
KEBABZ GRZYBOWI KREWETEK
WĘGORZ NA PIECZARKACH
PSTRĄG Z RUSZTU
MINÓG MORSKI
GRILLOWANY WĘGORZ Z ROŻNA
FILETY Z FLĄDRY Z PIECZARKAMI
MAŁŻE Z WARZYWAMI
ŁOSOŚ W SOSIE GRZYBOWO-ESTRAGONOWYM
ŁOSOŚ Z OGÓRKIEM I KOPERKIEM
BRZANA W FOLII ALUMINIOWEJ

WIEPRZOWINA, WOŁOWINA, BARANINA
MIĘSO JAGNIĘCE LUB KOŹLĘCE Z PIECZARKAMI
GULASZ WOŁOWY Z CIEMNYMI GRZYBAMI
ROSTBEF DUSZONY Z KALAREPĄ
MEDALIONY CIELĘCE ZE SURÓWKĄ
MIĘSO WOŁOWE DUSZONE W KAPUŚCIE
ROSTBEF Z POMIDORAMI I MAKARONEM
SZASZŁYK KLASYCZNY
WOŁOWINA STROGANOW Z KURKAMI
MIĘSO WOŁOWE W FOLII ALUMINIOWEJ
MIĘSO BARANIE Z WARZYWAMI
SZNYCLE W SOSIE WINNO-GRZYBOWYM BEFSZTYKI Z PAPRYKĄ I POMIDORAMI ŻEBERKA CIELĘCE Z PIECZARKAMI I SEREM
MIĘSO JAGNIĘCE Z POREM
WOŁOWINA DUSZONA Z GRZYBOWYM SOSEM
WIEPRZOWINA Z FASOLKĄ I POMIDORAMI
POLĘDWICZKA WIEPRZOWA Z WARZYWAMI
JAGNIĘCE KOTLETY ZE SOSEM GRZYBOWYM
CIELĘCE KOTLETY Z GRZYBOWYMI OMLETAMI
PIKANTNA PATELNIA
STEKI ZBÓJNICKIE
WOŁOWA ROLADA FASZEROWANA

DANIA Z GRZYBOWI WARZYW
KALAFIOR Z KARI I RYŻEM
ZAPIEKANKA Z BUŁEK I GRZYBÓW
PAPRYKA ZIELONA FASZEROWANA GRZYBAMI
MAKARON ZAPIEKANY Z WARZYWAMI
FASOLKA Z SZYNKĄ I POMIDORAMI
MIELONE KLOPSIK1 Z KALAFIORA Z GRZYBAMI
OMLET Z JAJEK FASZEROWANY GRZYBAMI
GRZYBY PIECZONE NA ROŻNIE
ZIEMNIAKI OPIEKANE PO MYŚLIWSKU
PLACKI ZIEMNIACZANE Z GRZYBAMI
POMIDORY FASZEROWANE GRZYBAMI
SOCZEWICA ZAPIEKANA
MIELONE KLOPSIK1 Z DYNI
RISOTTO GRZYBOWE
GRZYBY DUSZONE Z PAPRYKĄ
PIZZA Z POMIDORAMI
GULASZ GRZYBOWY
RISOTTO Z WARZYWAMI
GRZYBY DUSZONE Z POMIDORAMI
ZIELONA FASOLKA Z GRZYBAMI
ZAPIEKANKA Z MAKARONU I GRZYBÓW
PATELNIA GRZYBOWA Z POMIDORAMI
ZIEMNIAKI PRZEKŁADANE GRZYBAMI
MIELONE KLOPSIK1 Z GROCHU
SPAGHETTI 2 SOCZEWICĄ
SAŁATKI I PASTY
WITAMINOWA SAtATKĄ
KOLOROWA SAŁATKA Z MAKARONEM
SAŁATKA Ż ZIELONEJ FASOLKI
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z RZODKIEWKAMI
KOLOROWA SAŁATKA"
SAŁATKA MEKSYKAŃSKA Z GRZYBAMI
RYŻOWA SAŁATKA Z OGÓRKIfiM I PIECZARKAMI
SAŁATKA SYLWESTROWĄ
SAŁATKA Z KURCZAKA Ż SELEREM ŁODYGOWYM
SAŁATKA Z JAJEK l PIECZAREK
SAŁATKA Z BROKUŁÓW I SZPARAGÓW
SAŁATKA Z SOCZEWICY ZE ŚLEDZIEM
SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z BURAKAMI
SAŁATKA Z PAPRYKI, POMIDORÓW I WOŁOWINY
SAŁATKA, Ź PIECZAREK
SAŁATKA WŁOSKĄ
SAŁATKA Z PIECZARKAMI I RZEŻUCHĄ
SAŁATKĄ Z MAKARONU Z TUŃCZYKIEM
PASTA Z KURCZAKA
PASTA Z JAJEK I GRZYBÓW
PASTA Z WĘDZONEJ RYBY
PASTA GRZYBOWA Z SEREM I CHRZANE
PASTA GRZYBOWA Z CEBULĄ
PASTA Z SUSZONYCH GRZYBÓW

MENU NA SZCZEGÓLNE OKAZJE