Grill. Przyrządzanie posiłków na ruszcie w kociołku w wędzarni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 222 s. |
Wymiar: | 235x305 mm |
EAN: | 9788375443417 |
ISBN: | 978-83-7544-341-7 |
Data: | 2011-05-10 |
Opis książki:
Mają Państwo przed sobą unikalną na polskim rynku publikację - kompendium wiedzy o tym jak ujarzmić ogień i dym by z ich pomocą przyrządzić wyjątkowe potrawy z mięsa ryb i warzyw. Ta książka podpowie ci - jak wybierać ruszty i inne urządzenia przedstawiając wszystkie zalety i wady każdego z nich - jak wybierać przyprawy i produkty - jakiego użyć drewna węgla drzewnego oraz jakich środków do rozpalania ognia bo przecież od paliwa wiele zależy dowiesz się też jak rozpalać ogień nadziewać mięso na szpikulce jak sprawdzić czy jest już gotowe itd. Będziesz mógł sam przygotować wędzonki i kiełbasy - samodzielnie zbudować wędzarnię przyszykować produkty do wędzenia na zimno i na gorąco dobrać paliwo solić i wędzić na różne sposoby i przechowywać smakołyki po uwędzeniu.
Książka "Grill. Przyrządzanie posiłków na ruszcie w kociołku w wędzarni" - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 222 stron i została wydana w 2011 r.