Tytuł książki:
Gotowanie na parze
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788363559205 |
ISBN: | 978-83-63559-20-5 |
Data: | 2012-11-26 |
Cena wydawcy: 39.95 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości.Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Książka "Gotowanie na parze" - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2012 r.