Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Literat |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 32 s. |
Wymiar: | 210x147 mm |
EAN: | 9788375279252 |
ISBN: | 978-83-7527-925-2 |
Data: | 2013-11-20 |
Cena wydawcy: 3.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Praktyczny poradnik kulinarny zawierający wskazówki dotyczące gotowania na parze (zasady gotowania na parze, opis sprzętu, stosowanie przypraw i ziół), reguł zdrowego odżywiania w dolegliwościach układu pokarmowego, a także ciekawe pomysły na zdrowe i szybkie obiady, kolacje czy desery (przy każdym daniu podano czas przygotowania i liczbę porcji). Przykładowe przepisy: zupa z zielonego groszku, knedle drożdżowe z owocami, brokuły z migdałami, warzywa z kaszą kuskus, łosoś w sosie pomidorowym, flądra w ziołach, wieprzowina z kalafiorem, klopsy ziołowe, zabaglione.
Książka "Gotowanie na parze. Seria: Porady Lekarza Rodzinnego" - Monika von Basse - oprawa miękka - Wydawnictwo Literat. Książka posiada 32 stron i została wydana w 2013 r.