Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 112 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788362521685 |
ISBN: | 978-83-6252-168-5 |
Data: | 2011-05-05 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Gotowanie na parze nie jest chwilowa modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Umożliwia łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które są kolorowe, pełne smaku i świeżości.
Gotowanie przez parowanie, odpowiednie dla większości potraw, ma zdecydowaną przewagę nad innymi technikami kulinarnymi. Posiłki przygotowane na parze są zdecydowanie bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są one zdrowsze i lżejsze.
Mirek Drewniak
Książka "Gotowanie na parze" - Mirek Drewniak - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 112 stron i została wydana w 2011 r.