pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Gotowanie na parze

Autor książki:

Grzegorz Drużbański

Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 48 s.
Wymiar: 135x210 mm
EAN: 9788362976669
ISBN: 978-83-6297-666-9
Data: 2012-05-25
pozycja niedostępna

Opis książki:

Jak pokazują ostatnie lata, gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metodą przyrządzania posiłków. Na przekor stereotypom o nudnych, pozbawionych smaku potrawach z pary obserwuje się rosnącą popularność tej techniki.

Gotowanie na parze umożliwia łatwe przygotowanie zdrowych dań. Posiłki są bardziej pożywne, mają więcej witamin i minerałów. Poza tym przyrządzanie potraw na parze nie wymaga użycia dodatkowego tłuszczu, przez co są lżejsze. Jest to metodą wilgotną, która korzysta z naturalnej konwekcji ciepła przemieszczającego się w powietrzu, parze lub płynie.

Książka "Gotowanie na parze" - Grzegorz Drużbański - oprawa miękka - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 48 stron i została wydana w 2012 r.