Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Galaktyka |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 300 s. |
Wymiar: | 158x240 mm |
EAN: | 9788375795516 |
ISBN: | 978-83-7579-551-6 |
Data: | 2016-11-15 |
Opis książki:
Światowej sławy ekspert w dziedzinie celiakii i dyrektor Centrum Celiakii na Uniwersytecie Columbia Peter H.R. Green oraz R ory Jones napisali znakomitą książkę na temat glutenu. Objaśniają w niej naukowe fakty stojące za obecną modą na dietę bezglutenową.
Książka Gluten na widelcu :
? przedstawia dogłębną analizę każdego objawu i dolegliwości związanych z glutenem,
? wyjaśnia, w jaki sposób gluten działa w organizmie, komu pomaga, a komu może zaszkodzić,
? odpowiada na pytanie, co dieta bezglutenowa leczy,
? podaje, które leki, suplementy i produkty spożywcze mogą powodować problemy, o które często obwiniany jest gluten.
Książka zawiera jasne i przejrzyste wskazówki oraz praktyczne porady, które mogą pomóc każdemu zdrowiej żyć.
Książka "Gluten na widelcu" - Peter H.R. Green, Rory Jones - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Galaktyka. Książka posiada 300 stron i została wydana w 2016 r.