Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywnościowym na przełomie XX i XXI wieku
Katarzyna Marzęda-Młynarska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 642 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788377844816 |
ISBN: | 978-83-7784-481-6 |
Data: | 2014-09-22 |
Opis książki:
Oddawana do rąk Czytelników książka jest pierwszą na polskim gruncie monografią, która łączy teoretyczne podejście global governance z empirią bezpieczeństwa żywnościowego, oferując jednocześnie nowe narzędzie badawcze do analizy problemów międzynarodowych z perspektywy globalnego zarządzania. Zaletą przeprowadzonych badań jest możliwość ich praktycznego wykorzystania. Biorąc pod uwagę rosnące zainteresowanie problematyką globalnego zarządzania i bezpieczeństwa żywnościowego, ich efekty mogą przyczynić się do poszerzenia wiedzy na ten temat oraz pomóc w zrozumieniu, czym jest globalne zarządzanie i jak przebiega w praktyce. Sama zaś książka może służyć szerszej publiczności jako kompendium wiedzy z zakresu bezpieczeństwa żywnościowego oraz globalnego zarządzania.
Książka "Globalne zarządzanie bezpieczeństwem żywnościowym na przełomie XX i XXI wieku" - Katarzyna Marzęda-Młynarska - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 642 stron i została wydana w 2014 r.