Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Twarda z obwolutą |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 165x250 mm |
EAN: | 9788327464101 |
ISBN: | 978-83-2746-410-1 |
Data: | 2017-12-18 |
Opis książki:
Przedstawione w tej książce giny podzielono na trzy kategorie - tradycyjne, współczesne i innowacyjne - kierując się ich związkiem z tradycją, metodami produkcji oraz wykorzystanymi w produkcji roślinami aromatyzującymi. Wzięto też pod uwagę charakter trunków i ich źródła inspiracji. Klasyfikacja ginu jest tematem kontrowersyjnym, wzbudza częste dyskusje ekspertów, ponieważ jego podział na kategorie, szczególnie w Europie i Stanach Zjednoczonych, jest bardzo ogólny. Tymczasem wciąż powstają nowe typy ginu, innowacyjne pod względem stylu czy metod produkcji, które trudno jednoznacznie zaklasyfikować.
Książka "Gin. Historia, anegdoty, trendy oraz koktajle" - Davide Terziotti - oprawa Twarda z obwolutą - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2017 r. Cena 25.08 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.