Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)
Romuald M. Łuczyński
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Atut |
Rok wyd.: | 2020 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 598 s. |
Wymiar: | 160 x 235 mm |
EAN: | 9788379774074 |
ISBN: | 978-83-7977-407-4 |
Data: | 2021-02-05 |
Opis książki:
Opracowanie poświęcone wrocławskiej gastronomii w latach 1957–1970, w którym czytelnik znajdzie informacje o jej strukturze, typach funkcjonujących zakładów oraz ich umiejscowieniu na terenie Wrocławia.
Autor pisze również o prowadzonej przez lokale działalności rozrywkowej oraz przedstawia jadłospisy, opisuje też o różne problemy z klientelą (gastronomiczne miscellanea). Wszystko to zostało ukazane na tle ówczesnych przemian społeczno-politycznych i kulturalnych zachodzących w kraju oraz z uwzględnieniem lokalnej specyfiki wrocławskiej.
Książka została opatrzona indeksem osób oraz wykazem lokali gastronomicznych działających we Wrocławiu w omawianym okresie, na uwagę zasługują również ilustracje znakomicie uzupełniające treść opracowania.
Książka "Gastronomia wrocławska w czasach małej stabilizacji (1957-1970)" - Romuald M. Łuczyński - oprawa miękka - Wydawnictwo Atut. Książka posiada 598 stron i została wydana w 2020 r. Cena 54.41 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.