Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 200x240 mm |
EAN: | 9788324008902 |
ISBN: | 978-83-2400-890-2 |
Data: | 2006-01-24 |
Opis książki:
Jak połączyć w jednym garnku kuchnię włoską i tajską? Czy mięsem kaczki można zastąpić stek z krokodyla? Co trzeba zrobić, żeby dostać do potrzymania misia koalę? Czy potrafisz sobie wyobrazić urugwajską potrawę, która jest jednocześnie iberyjskim klasykiem arabskiego pochodzenia i którą masowo jedzą Latynosi? Jakie zioło powinniśmy koniecznie przywieźć z podróży do Jamajki? Cóż, u diaska, można zrobić z tuńczyka w puszce?! Kolejna odsłona wojaży Roberta Makłowicza to wyprawa w świat ekscytujących smaków, które wyznaczają najmodniejsze kulinarne trendy. 100 przepisów kuchni tajskiej, australijskiej, urugwajskiej i jamajskiej to przewodnik po królestwie potraw, które łączą kulinarne tradycje i składniki z różnych stron świata. Esencjonalne zupy, porywające kombinacje jarzyn, wielkie żarcie z drobiu i mięsa oraz doskonałe przykłady kuchni fusion - wszystko to składa się na bogato ilustrowaną książkę, która przynosi nowe inspiracje i pomysły. To coś więcej niż książka kucharska.
Książka "Fuzja smaków. Podróże kulinarne Roberta Makłowicza" - Robert Makłowicz - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2007 r.