Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | ZNAK |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 434 s. |
Wymiar: | 240x328 mm |
EAN: | 9788324094028 |
ISBN: | 978-83-2409-402-8 |
Data: | 2023-10-11 |
Opis książki:
VADEMECUM kuchni francuskiej. Znajdziesz tu WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o kulinarnej Francji. Ile bąbelków mieści się w jednej butelce szampana? Kto mieszka w serze casgiu merzu? Czy tosty francuskie naprawdę pochodzą z Francji? Ile kosztuje czesne w Le Cordon Bleu? Jakie cukierki kupił w Galii Asterix? Ile bagietek sprzedają każdego dnia francuscy piekarze? 350 zagadnień do rozgryzienia, 1250 specjałów do spróbowania, 375 przepisów do przetestowania, 260 osobistości ze świata francuskich kulinariów, setki map, smakowitych adresów, pikantnych anegdot? Pospaceruj po winnych szlakach Prowansji, zachwyć się crepes na słodko i słono w paryskim bistro, dowiedz się, czy najlepsze kasztany rzeczywiście sprzedawane są na placu Pigalle i dlaczego Marcel Proust z czułością wspominał smak okruszków z magdalenek? Chcesz gotować jak rodowity Francuz? Z Francją na talerzu będziesz jak chef trzygwiazdkowej restauracji! Bon appétit!
Książka "Francja na talerzu" - Francois-Regis Gaudry - oprawa twarda - Wydawnictwo ZNAK. Książka posiada 434 stron i została wydana w 2023 r. Cena 172.13 zł. Zapraszamy na zakupy!