Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Galaktyka |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788375792997 |
ISBN: | 978-83-7579-299-7 |
Data: | 2014-03-24 |
Opis książki:
Wiesz już co to jest obiektyw oraz jak zgrać zdjęcia z karty pamięci na komputer Jeśli tak to świetnie. Czas na nową porządną dawkę wiedzy na wyższym poziomie. Zawodowy fotograf żywności Teri Campbell nazywany mistrzem oświetlenia w tej pięknie ilustrowanej książce prezentuje szczegółowe porady dzięki którym twoje zdjęcia nabiorą zupełnie nowego wyrazu. Szczegółowe schematy ustawienia dynamicznych kompozycji omówienie pracy ze sprzętem w tym m.in. z lampami błyskowymi dyfuzorami oraz ekranami odbijającymi światło - to wszystko pomoże ci stworzyć doskonałe obrazy. Teri Campbell dzieli się swoim doświadczeniem zdobytym podczas realizacji profesjonalnych sesji wśród których można wymienić fotografowanie pizzy z ciągnącym się serem stworzenie doskonałego ujęcia przedstawiającego nalewanie mrożonej herbaty oraz sesję zdjęciową nasion fasoli pieczonych na prawdziwym ogniu w jego pracowni. Campbell omawia także stosowane przez siebie techniki edycji obrazu w Adobe Camera Raw i Adobe Photoshop w celu uzyskania zdjęć którym nie sposób się oprzeć.
Książka "Fotografia żywności od kuchni" - Teri Campbell - oprawa miękka - Wydawnictwo Galaktyka. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2014 r.