Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PIW |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 120x172 mm |
EAN: | 9788306024982 |
ISBN: | 83-06-02498-2 |
Data: | 2006-02-21 |
Cena wydawcy: 24.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Książka "Fizjologia smaku" - Anthelme Brillat-Savarin - oprawa twarda - Wydawnictwo PIW.