pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fizjologia smaku

Autor książki:

Anthelme Brillat-Savarin

Dane szczegółowe:
Wydawca: PIW
Oprawa: twarda
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 120x172 mm
EAN: 9788306024982
ISBN: 83-06-02498-2
Data: 2006-02-21
Cena wydawcy: 24.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) był francuskim prawnikiem, sprawował urząd sędziego i pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 r. opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Książka "Fizjologia smaku" - Anthelme Brillat-Savarin - oprawa twarda - Wydawnictwo PIW.