pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej

Autor książki:

Anthelme Brillat-Savarin

Dane szczegółowe:
Wydawca: PIW
Rok wyd.: 2015
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 130x203 mm
EAN: 9788364822124
ISBN: 978-83-6482-212-4
Data: 2015-04-30
Cena wydawcy: 30.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz - mimo okresu niełaski - pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.

Książka "Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej" - Anthelme Brillat-Savarin - oprawa twarda - Wydawnictwo PIW. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2015 r.