Tytuł książki:
Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej
Autor książki:
Anthelme Brillat-Savarin
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PIW |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 130x203 mm |
EAN: | 9788364822124 |
ISBN: | 978-83-6482-212-4 |
Data: | 2015-04-30 |
Cena wydawcy: 30.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Anthelme Brillat-Savarin (1755-1826) był francuskim prawnikiem. Sprawował urząd sędziego oraz - mimo okresu niełaski - pełnił wysokie funkcje urzędnicze. W 1825 roku opublikował Fizjologię smaku, która od razu została obwołana utworem najwyższego lotu. Jest to lekka, dowcipna, pełna anegdot opowieść o kulturze kulinarnej - dziedzinie, w której Francuzi wiodą prym od stuleci.
Książka "Fizjologia smaku albo Medytacje o gastronomii doskonałej" - Anthelme Brillat-Savarin - oprawa twarda - Wydawnictwo PIW. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2015 r.