Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | LAURUM |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 200x205 mm |
EAN: | 9788380875425 |
ISBN: | 978-83-8087-542-5 |
Data: | 2018-10-11 |
Opis książki:
OGLĄDAJ. DELEKTUJ SIĘ.
Pamiętacie orgazmiczną kanapkę z filmu Kiedy Hary poznał Sally? A gigantyczne timpano z Wielkiego otwarcia, słodkości z Czekolady czy boeuf bourguignon z Julie i Julia?
Wiele z naszych ulubionych filmów pozostawia wspomnienie kultowych scen kulinarnych. Prezentowana kolekcja ponad czterdziestu przepisów to subiektywny wybór najwspanialszych ról filmowych, jakie zagrało jedzenie.
***
Andrew Rea, twórca niezwykle popularnego kanału na You Tube Binging wih Babish, podjął się trudnego zadania wyselekcjonowania i opracowania filmowych receptur, dzięki czemu powstał ten filmowo-kulinarny przewodnik.
Niech was zainspiruje do przygotowania niezwykłych dań, nie tylko pysznych, ale czasami porywających niż filmowa fikcja.
Książka "Filmowe Menu. Przewodnik kulinarny dla miłośników kina" - Andrew Rea - oprawa twarda - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2018 r.