pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół

Dane szczegółowe:
Wydawca: Vivante
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 368 s.
Wymiar: 220x225 mm
EAN: 9788365601209
ISBN: 978-83-6560-120-9
Data: 2017-11-15
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.

Dzięki tej książce poznasz również:
- podstawy procesów fermentacji,
- rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
- problemy, jakie możesz napotkać,
- przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!

Książka "Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół" - Kirsten Shockey, Christopher Shockey - oprawa twarda - Wydawnictwo Vivante. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2017 r.