Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół
Kirsten Shockey, Christopher Shockey
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vivante |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 368 s. |
Wymiar: | 220x225 mm |
EAN: | 9788365601209 |
ISBN: | 978-83-6560-120-9 |
Data: | 2017-11-15 |
Opis książki:
Fermentacja - gorący trend, który podbił podniebienia kulinarnych maniaków i odkrywców niecodziennych smaków!
Oto kompletny podręcznik kulinarny dla każdego, kto chciałby rozpocząć przygodę z fermentacją. Znajdziesz w nim ponad 120 przepisów na fermentację aż 64 różnych warzyw i ziół, a także podstawy wyposażenia kuchni oraz metod konserwowania żywności. Zostań mistrzem kimchi, kiszonej kapusty oraz pikli i poszerzaj swój repertuar o kolejne pyszności, którymi zaskoczysz wszystkich, takie jak złote buraki z curry czy kiszone paluszki marchewkowe. Nie musisz zastawiać całej kuchni słoikami - dzięki tym prostym i zróżnicowanym przepisom możesz wykonać mniejsze porcje i cieszyć się kolejnymi kuchennymi eksperymentami.
Dzięki tej książce poznasz również:
- podstawy procesów fermentacji,
- rodzaje niezbędnych naczyń, które powinny się znaleźć w twojej kuchni,
- problemy, jakie możesz napotkać,
- przepisy na fermentowane śniadania, lunche, koktajle, a nawet desery!
Zostań mistrzem kiszonek i fermentacji!
Książka "Fermentacja warzyw. Pomysłowe przepisy na fermentowanie 64 warzyw i ziół" - Kirsten Shockey, Christopher Shockey - oprawa twarda - Wydawnictwo Vivante. Książka posiada 368 stron i została wydana w 2017 r.