Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka
Radosław Balwierz, Andrzej Madej
(red.)Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 167x240 mm |
EAN: | 9788383320359 |
ISBN: | 978-83-8332-035-9 |
Data: | 2024-01-22 |
Opis książki:
Ze Wstępu:
"Interakcje leków z żywnością pozostają w kręgu zainteresowań wielu ośrodków badawczych i stanowią istotny problem z punktu widzenia dietetycznego, farmaceutycznego, jak również medycznego. Niedostrzeganie związku przyczynowo-skutkowego pomiędzy żywnością a farmakoterapią w rozumieniu niskiej świadomości personelu medycznego, jak również samych pacjentów, niejednokrotnie może powodować niepowodzenie stosowanej farmakoterapii.
[...]
Książka ta powstała we współpracy lekarzy, farmaceutów i właśnie dietetyków – tak aby dać jak najszersze spojrzenie na problem i zagadnienie interakcji".
Książka "Farmakoterapia. Kiedy żywność ma znaczenie. Interakcje z żywnością w praktyce dietetyka " - Radosław Balwierz, Andrzej Madej (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Opolskiego. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2023 r. Cena 17.96 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.