pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem

Autor książki:

Aleksandra Seghi

Dane szczegółowe:
Wydawca: Świat Książki
Rok wyd.: 2015
Oprawa: miękka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 160x215 mm
EAN: 9788379438914
ISBN: 978-83-7943-891-4
Data: 2015-06-05
Cena wydawcy: 29.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Kontynuacja książki Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem.

Książka młodej Polki, która wyjechała do Włoch, wyszła tam za mąż, zamieszkała w miasteczku Pistoia, gdzie pracuje i wychowuje dziecko. Autorka opowiada ciekawe historie z życia w Toskanii, opisuje święta, targi lokalne i inne wydarzenia, w których uczestniczyła. W każdym rozdziale podaje przepis na danie kuchni włoskiej zilustrowany kolorowym zdjęciem. W książce znajdziemy też wiele fotografii z Toskanii.

Aleksandra Seghi - absolwentka Uniwersytetu Warszawskiego, filolog włoski. Od siedemnastu lat mieszka w Toskanii. Pracuje w Radio Diffusione Pistoia, przygotowuje i przekazuje wiadomości dla Polaków. Autorka książek: Smaki Toskanii, Słodkie pieczone kasztany, czyli toskańskie opowieści ze smakiem, Zielona Toskania, Domowa kuchnia włoska oraz stron: aleksandraseghi.com, polacywewloszech.com i blogów: turystawtoskanii.blogspot.com, gasamodobio.blogspot.com. Odpowiada za rubrykę kulinarną w magazynie "La Rivista". Pisze artykuły dla portali: Cooklet, Bosa Mama.pl. Współpracuje z gazetą "W piekarni. W cukierni". W Toskanii prowadzi kursy kulinarne. Oprócz gotowania jej pasją jest tworzenie drewnianej biżuterii. Na co dzień mama Julii.

Książka "Fanklub bułeczek z rozmarynem, czyli ciąg dalszy toskańskich opowieści ze smakiem" - Aleksandra Seghi - oprawa miękka - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2015 r.