Europa w kuchni
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Otwarte |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 204 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788375150452 |
ISBN: | 978-83-7515-045-2 |
Data: | 2006-01-25 |
Opis książki:
Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż EUROPA W KUCHNI. Pełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami. Paolo Cozza Elisabeth Duda Theofilos Vafidis Conrado Moreno Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw. Prostym oryginalnym apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści ciekawostki anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa. Dowiedz się do czego zdolny jest Włoch żeby dobrze zjeść gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłużej jada się posiłki. Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad za który pokocha cię teściowa i na wykwintną angielską kolację dla szefa po której z pewnością dostaniesz podwyżkę.
Książka "Europa w kuchni" - oprawa twarda - Wydawnictwo Otwarte. Książka posiada 204 stron i została wydana w 2007 r.