pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Etyka a to, co jemy

Autor książki:

Peter Singer, Jim Mason

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czarna Owca
Rok wyd.: 2012
Oprawa: miękka
Ilość stron: 472 s.
Wymiar: 150x230 mm
EAN: 9788375543940
ISBN: 978-83-7554-394-0
Data: 2012-11-28
Cena wydawcy: 49.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Co tak naprawdę wiemy o produktach które zjadamy W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań. Własnymi pieniędzmi napędzamy działania których świadomie nigdy byśmy nie poparli. Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii i Jim Mason pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego. Wyruszają w szokującą choć pouczającą podróż przez tajemnice które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania jak kupować i jeść etycznie PETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii. Studiował na Uniwersytetach Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and Public Ethics przy Uniwersytecie Melbourne. Jest autorem wielu książek. JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest autorem książek działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym się w prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo na University of Missouri School of Law.

Książka "Etyka a to, co jemy" - Peter Singer, Jim Mason - oprawa miękka - Wydawnictwo Czarna Owca. Książka posiada 472 stron i została wydana w 2012 r.