pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Etos polskich przetwórców żywności

Autor książki:

ks. Artur Wysocki, Marcin Zarzecki

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego
Rok wyd.: 2016
Oprawa: miękka
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 163x233 mm
EAN: 9788380902268
ISBN: 978-83-8090-226-8
Data: 2017-09-20
Cena wydawcy: 30.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Etos zawodowy każdej grupy społecznej może być opisany na podstawie przeprowadzonej diagnozy środowiskowej. W jego skład wchodzą m.in. ideały. Dążenie do ich realizacji staje się rękojmią postępowania etycznego. W przypadku środowiska zawodowego przetwórców żywności takim postępowaniem jest dbanie o bezpieczeństwo żywnościowe.

Etyka wskazuje to, co powinno być realizowane ze względu na zaufanie społeczne. Wskazania te są zarazem problematyczne z uwagi na wymogi ekonomiczne, którym podporządkowanie się gwarantuje utrzymanie się firmy na rynku.

Książka "Etos polskich przetwórców żywności" - ks. Artur Wysocki, Marcin Zarzecki (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Kardynała Stefana Wyszyńskiego. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2016 r.