Encykopedia smakosza. Ziemniaki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Świat Książki |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 210x270 mm |
EAN: | 9788324705979 |
ISBN: | 978-83-2470-597-9 |
Data: | 2006-02-09 |
Opis książki:
Gotowane z wody pieczone grillowane tarte w postaci frytek czy w mundurkach - możliwości tworzenia dań z ziemniaków są nieograniczone. Tradycyjne i nowatorskie przepisy są prawdziwym odkryciem dla smakoszy. Daj się więc zainspirować obfitością pysznych dań. Krokiety placki knedle pyzy - potrawy z ziemniaków należą do najbardziej ulubionych. W tej książce prezentujemy najlepsze przepisy - od zielonych knedli przez szwabskie kluseczki ziemniaczane włoskie gnocchi po szwajcarskie placki. Klasyczne dania jednogarnkowe dania z patelni zapiekanki fantazyjne przekąski sprawią że ziemniaki będą hitem każdego przyjęcia.
Książka "Encykopedia smakosza. Ziemniaki" - oprawa twarda - Wydawnictwo Świat Książki. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2008 r.