Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia polska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 528 s. |
Wymiar: | 160x240 mm |
EAN: | 9788324518173 |
ISBN: | 978-83-245-1817-3 |
Data: | 2010-04-13 |
Opis książki:
Gotowanie nie będzie miało przed Czytelnikami tej książki żadnych tajemnic!
Zagadnienia opisane w książce:
- aranżacja oraz wyposażenie nowoczesnej, ergonomicznej i przyjaznej kuchni - jak urządzić wnętrze, w którym przyrządzanie posiłków będzie łatwe i przyjemne
- zasady racjonalnego i zdrowego żywienia - opracowane dla rodziny, której członkowie są w różnym wieku, prowadzą różny tryb życia i wymagają odmiennej diety
- stołowy savoir-vivre - dekorowanie i nakrywanie stołu, dobór sztućców i kieliszków, menu stosowne do okazji
- skuteczne porady oraz kulinarne triki - jak rozrózniać gatunki mięsa i ryb oraz właściwie je porcjować, jak przechowywać warzywa i racjonalnie wykorzystywać produkty
- sprawdzone przepisy krok po kroku - potrawy na wszystkie okazje, sekrety kuchni polskiej w wersji domowej
- przy każdym przepisie - liczba porcji, czas przygotowania, stopień trudności, kaloryczność potrawy
- wszystkie składniki dostępne w polskich sklepach - zakup produktów i dodatków nie będzie problemem
Książka niezbędna w każdej polskiej kuchni!
Książka "Encyklopedia sztuki kulinarnej. Kuchnia polska" - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 528 stron i została wydana w 2010 r.