pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej. 2400 przepisów

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 1064 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788375443400
ISBN: 978-83-7544-340-0
Data: 2011-03-28
pozycja niedostępna

Opis książki:

Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.
Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej.
Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale ?Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki?.

Książka "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej. 2400 przepisów" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1064 stron i została wydana w 2011 r.