Tytuł książki:
Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej. 2400 przepisów
Autor książki:
Hanna Szymanderska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 1064 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788375443400 |
ISBN: | 978-83-7544-340-0 |
Data: | 2011-03-28 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki.
Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej.
Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale ?Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki?.
Książka "Encyklopedia polskiej sztuki kulinarnej. 2400 przepisów" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1064 stron i została wydana w 2011 r.