pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami

Autor książki:

Barbara Adamczewska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 146x208 mm
EAN: 9788373379152
ISBN: 83-7337-915-0
Data: 2006-05-17
Cena wydawcy: 9.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Sery to produkty, które mają wszechstronne zastosowanie. Są bowiem doskonałe w zwykłej postaci, nadają się też do najrozmaitszych potraw, stanowiąc główny ich składnik lub tylko ważny dodatek. Zawsze jednak podnoszą smak i wartość odżywczą dań.
Zupy, dania obiadowe, desery, sosy i sałatki można zawsze przyrządzić z "udziałem” serów, np. zupa cebulowa zaprawiona startym żółtym serem ma niepowtarzalny smak, a sałatka, której jednym ze składników jest feta, wprawia w kulinarny zachwyt wszystkich biesiadników.
Autorka zachęca Czytelników do eksperymentowania w kuchni, proponując receptury, które należy traktować jako przewodnik do osiągnięcia niepowtarzalnych smakó

Książka "Encyklopedia Gotowania. Potrawy z serami" - Barbara Adamczewska - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.