Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 140x200 mm |
EAN: | 9788379611539 |
ISBN: | 978-83-7961-153-9 |
Data: | 2015-06-01 |
Opis książki:
Najlepsze przepisy na dania mięsne w zestawach z warzywami, ziemniakami czy kaszami, propozycje dań mięsnych na święta i na co dzień.
Ziemniaki, warzywa i kotlet to nadal najczęstszy zestaw obiadowy w wielu domach. Na święta pozwalamy sobie na pewną odmianę, serwujemy wówczas pieczoną kaczkę, gęś, cielęcinę lub wieprzowinę. Coraz częściej rezygnujemy z wieprzowiny, której wartości zdrowotne znajdują się pod lupą dietetyków, na rzecz innych rodzajów mięs - sięgamy po dania z kaczki, gęsi czy kurczaka. Pamiętając o tym, proponujemy Państwu książkę, w której zebraliśmy - najlepsze naszym zdaniem sprawdzone dania z mięs - takie, które sprawdzą się na święta i na co dzień, ale również dania znacznie mniej kaloryczne. Różne mięsa i mięsiwa - pieczone, gotowane, smażone, na zimno - w sumie 160 sprawdzonych przepisów. Znajdą tu coś dla siebie zwolennicy tradycyjnej polskiej kuchni, ale również osoby propagujące zdrowy tryb życia i wybierające dania mniej kaloryczne. Smacznego.
Książka "Encyklopedia gotowania. Najlepsze przepisy na mięsa i mięsiwa" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2015 r.