Tytuł książki:
Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu
Autor książki:
Halina Jachowska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 146x208 mm |
EAN: | 9788373379695 |
ISBN: | 83-7337-969-X |
Data: | 2006-05-25 |
Cena wydawcy: 9.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Ryż to druga, po pszenicy, pod względem znaczenia roślina zbożowa. Ogromna popularność ryżu wynika z łatwości jego przechowywania oraz różnorodności potraw, jakie można z niego przyrządzić. Autorka w swojej książce podaje kilkadziesiąt przepisów na wykorzystanie tego uniwersalnego zboża w przystawkach, sałatkach, zupach i deserach. Prezentowane receptury ułatwią przygotowanie smakowitych pikantnych potrawek, zapiekanek oraz słodkiego dania, jakim niewątpliwie są ryżowy paj czy torcik z owocami.
Książka "Encyklopedia Gotowania. Łatwe i szybkie potrawy z ryżu" - Halina Jachowska - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2005 r.