Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 145x208 mm |
EAN: | 9788374694896 |
ISBN: | 978-83-7469-489-6 |
Data: | 2006-07-21 |
Cena wydawcy: 14.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Z różnych technik przygotowania posiłków żywieniowcy szczególnie zalecają gotowanie na parze. Sporządzane w ten sposób potrawy pod względem zawartości witamin i minerałów są najwyższej jakości, jako że ten proces ogranicza ich degradację. Ważne jest także to, że posiłki gotowane na parze nie wymagają użycia tłuszczu. Z tych ważnych powodów przygotowaliśmy tomik zawierający ponad 60 receptur na potrawy, których przyrządzenie wymaga użycia tylko specjalnego trzyczęściowego garnka.
Książka "Encyklopedia Gotowania. Gotowanie na parze" - Bolesław Pilarek - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2007 r.