Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 142x202 mm |
EAN: | 9788379611522 |
ISBN: | 978-83-7961-152-2 |
Data: | 2015-02-06 |
Opis książki:
Książka z przepisami na lekkie i puszyste ciasta biszkoptowe oraz przekładańce.
W tej książce proponujemy najlepsze przepisy na ciasta biszkoptowe oraz przekładańce. Biszkopt jest podstawą do przygotowania pysznego ciasta przekładanego kremem, marmoladą i innymi dodatkami.
Klasyczny biszkopt nie zawiera tłuszczu, a cała jego tajemnica polega na bardzo dokładnie ubitej pianie z białek, którą tuż przed pieczeniem miesza się szybko, ale delikatnie z pozostałymi składnikami, tzn. żółtkami, cukrem i mąką. Z biszkoptowego ciasta piecze się spody do tortów, ale też bardzo efektowne rolady z kremem lub bitą śmietaną oraz sporo przekładańców. Jest to ciasto bardzo łatwe i szybkie, lecz niestety kapryśne - nie zawsze wyrasta, łatwo może powstać zakalec itp.
Książka "Encyklopedia gotowania 01/2015. Najlepsze przepisy na przekładańce i biszkopty" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2015 r.