Encyklopedia domowych wyrobów. Chleb. Wędliny. Dżemy. Soki. Nalewki. Samogon. Wina. Przetwory z warzyw. Sery. Jogurty. Masło
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | SBM |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 448 s. |
Wymiar: | 206x283 mm |
EAN: | 9788378457459 |
ISBN: | 978-83-7845-745-9 |
Data: | 2014-08-28 |
Opis książki:
Tęsknota za niezapomnianymi zapachami i smakami dzieciństwa oraz, niestety, w coraz większym stopniu zmodyfikowana żywność, skłaniają do samodzielnego wytwarzania jedzenia. Bo cóż może być smaczniejszego i bardziej wartościowego jak własnoręcznie wypieczony chleb, zamarynowane warzywa oraz tłoczone soki? Encyklopedia domowych wyrobów to kompendium wiedzy na temat wytwarzania zdrowej żywności i napojów. Zgromadzono w niej szczegółowe informacje na temat samodzielnego wypiekania pieczywa, wytwarzania kiełbas, szynek, nabiału oraz dżemów i przetworów z warzyw. Czytelnik znajdzie w niej też przepisy na domowe nalewki, likiery, wina i samogon.
Książka "Encyklopedia domowych wyrobów. Chleb. Wędliny. Dżemy. Soki. Nalewki. Samogon. Wina. Przetwory z warzyw. Sery. Jogurty. Masło" - oprawa twarda - Wydawnictwo SBM. Książka posiada 448 stron i została wydana w 2014 r.