Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2006 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 1148 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788371416378 |
ISBN: | 83-7141-637-7 |
Data: | 2008-11-13 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Wersja anglojęzyczna.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.
Książka "Encyclopaedia of Polish Cuisine" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1148 stron i została wydana w 2006 r.