pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Encyclopaedia of Polish Cuisine

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2006
Oprawa: twarda
Ilość stron: 1148 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788371416378
ISBN: 83-7141-637-7
Data: 2008-11-13
pozycja niedostępna

Opis książki:

Wersja anglojęzyczna.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale „Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki”.

Książka "Encyclopaedia of Polish Cuisine" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 1148 stron i została wydana w 2006 r.