Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
Aleksandra Kowalska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 300 s. |
EAN: | 9788322792025 |
ISBN: | 978-83-2279-202-5 |
Data: | 2019-04-17 |
Opis książki:
Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany.
Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza
Książka "Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania" - Aleksandra Kowalska - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytet Marii Curie - Skłodowskiej. Książka posiada 300 stron i została wydana w 2019 r. Cena 32.06 zł. Zapraszamy na zakupy!