Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNK |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 195x250 mm |
EAN: | 9788310122902 |
ISBN: | 978-83-1012-290-2 |
Data: | 2012-06-12 |
Opis książki:
Najważniejsze zasady ?Ekonomii gastronomii?: - Planujcie posiłki z wyprzedzeniem - Kupujcie mądrze i oszczędnie - Nie marnujcie jedzenia - Zapełnijcie spiżarnie, żeby zawsze mieć w domu składniki posiłku - Róbcie dwa lub trzy posiłki z jednego - Dokonujcie najlepszych wyborów na zakupach - Z inwencją zamieniajcie resztki w nowe, ekscytujące dania - Zamrażajcie i przechowujcie jedzenie, żeby starczyło wam na dłużej.W ?Ekonomii gastronomii? chodzi o smaczniejsze jedzenie i mniejsze wydatki. Jej sekret to wybieranie możliwie najlepszych składników i ich optymalne wykorzystanie. Dzięki wielu smakowitym przepisom ten poradnik i książka kucharska w jednym pomoże wam w planowaniu i przywróci gotowaniu właściwe mu miejsce - w samym sercu rodzinnego życia. Jak z kilograma fasoli wyczarować obiady na cały tydzień i jeść jak królowa? Jak z resztek chleba zrobić deser, a z połówki zwiędłego kalafiora kolację? To lepsze niż partyjka sudoku! Dzięki Allegrze i Paulowi marnowanie jedzenia wyda wam się okropnie nudne.
Karolina Domagalska, dziennikarka, ekolożka
Książka "Ekonomia gastronomia" - Allegra McEvedy, Paul Merrett - oprawa twarda - Wydawnictwo WNK. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2012 r.