pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Ekologiczne aspekty pozyskiwania i przetwarzania żywności

Autor książki:

Jan Kumider, Jerzy Zielnica

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 167x240 mm
EAN: 9788374170079
ISBN: 83-7417-007-7
Data:2001-01-18
Cena wydawcy: 19.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka wpisuje się w szeroki nurt badawczy dotyczący zagadnień związanych z ekologią. Autorzy monografii, powołując się na badania prowadzone w Katedrze Towaroznawstwa Artykułów Spożywczych Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, wskazali na wiele kierunków wykorzystania odpadów powstałych w trakcie pozyskiwania lub przetwarzania żywności. W pracy podjęto nowatorską próbę wskazania na możliwości unieszkodliwiania powstałych odpadów w celu neutralizacji ich negatywnych skutków.

Książka "Ekologiczne aspekty pozyskiwania i przetwarzania żywności" - Jan Kumider, Jerzy Zielnica - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.