Tytuł książki:
Ekologiczne aspekty pozyskiwania i przetwarzania żywności
Autor książki:
Jan Kumider, Jerzy Zielnica
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 167x240 mm |
EAN: | 9788374170079 |
ISBN: | 83-7417-007-7 |
Data: | 2001-01-18 |
Cena wydawcy: 19.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka wpisuje się w szeroki nurt badawczy dotyczący zagadnień związanych z ekologią. Autorzy monografii, powołując się na badania prowadzone w Katedrze Towaroznawstwa Artykułów Spożywczych Akademii Ekonomicznej w Poznaniu, wskazali na wiele kierunków wykorzystania odpadów powstałych w trakcie pozyskiwania lub przetwarzania żywności. W pracy podjęto nowatorską próbę wskazania na możliwości unieszkodliwiania powstałych odpadów w celu neutralizacji ich negatywnych skutków.
Książka "Ekologiczne aspekty pozyskiwania i przetwarzania żywności" - Jan Kumider, Jerzy Zielnica - oprawa miękka - Wydawnictwo Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu.