Ekologiczna apteczka warzywna. Tom 2
Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Gaj |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788386982615 |
ISBN: | 978-83-8698-261-5 |
Data: | 2015-08-05 |
Opis książki:
Badania naukowe dowiodły, że w przypadku przechowywanej w temperaturze pokojowej młodej kapusty z wyciętym głąbem, utrata zawartości witaminy C może wynosić nawet 50% w ciągu jednego dnia. Na nic przyda nam się znajomość zawartości cennych witamin w warzywach, jeżeli nie będziemy ich prawidłowo przechowywać, kupować i spożywać. Ekologiczna Apteczka Warzywna (tom 2) zawiera ponad 200 porad, przepisów kulinarnych, receptur na naturalne kosmetyki i propozycji kuracji pomocnych w profilaktyce najróżniejszych dolegliwości. Czytając Ekologiczną Apteczkę Warzywną dowiesz się: ile, kiedy i jakie warzywa jeść na co zwracać uwagę przy zakupie warzyw jakie walory dietetyczne mają warzywa jak warzywa pomogą Ci zadbać o serce jakie warzywa wspomogą układ krwionośny dlaczego warto pić soki warzywne jak przygotować oryginalne i zdrowe potrawy z warzyw jak wykorzystać warzywa jako naturalne kosmetyki Omówione warzywa: BRUKIEW - CHRZAN - CZOSNEK - DYNIA - PAPRYKA - PASTERNAK
Książka "Ekologiczna apteczka warzywna. Tom 2" - Zbigniew Przybylak, Karol Przybylak - oprawa miękka - Wydawnictwo Gaj. Książka posiada 80 stron i została wydana w 2011 r.