Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków
Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | PZWL |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 200 s. |
Wymiar: | 143x205 mm |
EAN: | 9788301233907 |
ISBN: | 978-83-0123-390-7 |
Data: | 2024-02-19 |
Opis książki:
Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności - wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
Książka "Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków" - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2024 r. Cena 76.01 zł. Zapraszamy na zakupy!