pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków

Dane szczegółowe:
Wydawca: PZWL
Rok wyd.: 2024
Oprawa: miękka
Ilość stron: 200 s.
Wymiar: 143x205 mm
EAN: 9788301233907
ISBN: 978-83-0123-390-7
Data: 2024-02-19
76.01 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności: Skala marnowania żywności Konsekwencje marnowania żywności Przeciwdziałanie zjawisku marnowania żywności Podstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywności Czynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywania Zmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywania Warunki przechowywania żywności - wskazówki dla konsumenta Sposoby ograniczania marnowania żywności Podręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.

Książka "Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia. Podręcznik dla dietetyków" - Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan - oprawa miękka - Wydawnictwo PZWL. Książka posiada 200 stron i została wydana w 2024 r. Cena 76.01 zł. Zapraszamy na zakupy!