Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 125x185 mm |
EAN: | 9788377736265 |
ISBN: | 978-83-7773-626-5 |
Data: | 2016-10-24 |
Cena wydawcy: 24.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Tartrazyna, polidekstroza i E133 - czy zaryzykujesz ich spożycie? Z tego kieszonkowego poradnika konsumenta dowiesz się, które składniki chemiczne zawarte w artykułach spożywczych są bezpieczne, a których lepiej unikać.
W tabelach zawierających alfabetyczną listę związków chemicznych znajdziesz przydatne informacje o potencjalnym wpływie dodatków chemicznych na twoje zdrowie. O stopniu ich szkodliwości informują kolory. Z książki dowiesz się również, co oznaczają kody zaczynające się literą E. Informacje te pomogą Ci zadecydować, które produkty włożyć do koszyka, a które lepiej zostawić na półce.
Książka "E213. Wiesz, co jesz?" - Bill Statham - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2012 r.