Dzikie kiszonki i inne fermentacje
Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 336 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788381032506 |
ISBN: | 978-83-8103-250-6 |
Data: | 2018-09-01 |
Opis książki:
Fermentacja to sztuka i prawdziwa przygoda! I ogromne pole do eksperymentowania!
Z powodzeniem można kisić nie tylko popularne warzywa, ale także dzikie rośliny, a nawet grzyby. Przepyszne efekty zaskoczą nawet ciebie.
Kaja Nowakowska i Gosia Ruszkowska, blogerki znane jako Mead Ladies, radzą, jak BEZPIECZNIE i smacznie fermentować to, co rośnie wokół nas (dzika marchew, lipa, bez lilak, boczniak, rdestowiec, żółtlica, głóg, stokrotka i wiele innych).
Kiszonki i fermentacje to nie tylko kulinarna fantazja! To przede wszystkim samo zdrowie - jedzenie kiszonek i innych fermentowanych produktów pozytywnie wpływa na nasz organizm: wzmacnia jelita, poprawia trawienie i zwiększa odporność.
Poznaj również Dzikie smaki. Kuchnię zwariowanego zbieracza roślin, gdzie znajdziesz przepisy na pyszne dania z grzybów, korzeni, liści, owoców, nasion i kwiatów.
Książka "Dzikie kiszonki i inne fermentacje" - Małgorzata Ruszkowska, Kaja Nowakowska - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 336 stron i została wydana w 2018 r.