Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło
Sandor Ellix Katz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Vivante |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 328 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788365601582 |
ISBN: | 978-83-6560-158-2 |
Data: | 2017-05-12 |
Opis książki:
Książka, która nadaje nowy wymiar sztuce kiszenia!
Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor "The New York Times" powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia - ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Od czasu premiery pierwszej książki, Katz inspiruje ludzi do zamiany ich kuchni w laboratoria, gdzie mogą wyrabiać prawdziwe cuda: kiszone warzywa, fermentowane sery i jogurty, chleby na zakwasie i wiele innych.
Ta książka wprowadzi cię w zupełnie nowy świat smaków i korzyści zdrowotnych z fermentowanych produktów spożywczych. Znajdziesz w niej przepisy m.in. na kwas truskawkowy, koreańskie kimchi, czy afrykańskie piwo z sorgo. Tradycyjne receptury są dostosowane do najnowszych trendów. Zainspirowały one szefów kuchni czterogwiazdkowych restauracji i kucharzy amatorów. Sięgnij po tę książkę i rozpocznij osobistą rewolucję w twojej własnej kuchni!
___
Ten facet jest prawdziwą gwiazdą rocka na scenie kulinarnej. - "The New York Times"
Sandor Katz to prawdziwy król fermentacji. - Sally Fallon Morrell, prezes The Weston A. Price Foundation
Książka "Dzika fermentacja. Żywe kultury bakterii - smak, wartości odżywcze i rzemiosło" - Sandor Ellix Katz - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo Vivante. Książka posiada 328 stron i została wydana w 2017 r.