pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dziczyzna. Porady dla smakoszy

Autor książki:

Arnim Basche, Renate Kissel

Dane szczegółowe:
Wydawca: Arkady
Rok wyd.: 2005
Oprawa: twarda
Ilość stron: 175 s.
Wymiar: 310x230 mm
EAN: 9788321343761
ISBN: 83-213-4376-7
Data: 2005-12-23
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Bogato ilustrowana książka z serii "Porady dla smakoszy" jest poświęcona międzynarodowej kuchni myśliwskiej.
Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp., znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa, poszczególne gatunki zwierząt łownych i sprawianie upolowanej zwierzyny.
Książkę uzupełnia małe ABC języka myśliwych oraz polski kalendarz myśliwski.
Ilustracji kolorowych 160
Rok wydania 2005

Książka "Dziczyzna. Porady dla smakoszy" - Arnim Basche, Renate Kissel - oprawa twarda - Wydawnictwo Arkady. Książka posiada 175 stron i została wydana w 2005 r.