Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Arkady |
Rok wyd.: | 2005 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 175 s. |
Wymiar: | 310x230 mm |
EAN: | 9788321343761 |
ISBN: | 83-213-4376-7 |
Data: | 2005-12-23 |
Cena wydawcy: 59.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Bogato ilustrowana książka z serii "Porady dla smakoszy" jest poświęcona międzynarodowej kuchni myśliwskiej.
Oprócz przepisów na potrawy z sarny, dzika, bażanta, zająca itp., znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny, np. chleb razowy z ziarnami a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa, poszczególne gatunki zwierząt łownych i sprawianie upolowanej zwierzyny.
Książkę uzupełnia małe ABC języka myśliwych oraz polski kalendarz myśliwski.
Ilustracji kolorowych 160
Rok wydania 2005
Książka "Dziczyzna. Porady dla smakoszy" - Arnim Basche, Renate Kissel - oprawa twarda - Wydawnictwo Arkady. Książka posiada 175 stron i została wydana w 2005 r.