pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dziczyzna. Polowanie, przyrządzanie

Autor książki:

Armina Deutz, Uschi Deutz

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bellona
Rok wyd.: 2008
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 170x220 mm
EAN: 9788311109490
ISBN: 978-83-1110-949-0
Data: 2006-01-28
Cena wydawcy: 25.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka jest podręcznikiem zarówno dla myśliwego, jak i dla konsumenta. Służy myśliwemu pomocą w pozyskaniu jak najlepszej dziczyzny i podaje proste wskazówki na temat przygotowania z niej potraw. Autor chce skończyć z przesądami, przekazać myśliwym zasady higienicznego postępowania z dziczyzną i fachowego porcjowania mięsa oraz dostarczyć łatwych i smacznych przepisów na potrawy z dziczyzny oraz dodatki. W książce znajdują się liczne przepisy - od pieczeni do gulaszu, od surowej wędzonej szynki jelenia poprzez kiełbasę aż do grillowanej polędwicy - w rozmaitych wariantach.

Książka "Dziczyzna. Polowanie, przyrządzanie" - Armina Deutz, Uschi Deutz - oprawa twarda - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.