Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bellona |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 170x220 mm |
EAN: | 9788311109490 |
ISBN: | 978-83-1110-949-0 |
Data: | 2006-01-28 |
Cena wydawcy: 25.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka jest podręcznikiem zarówno dla myśliwego, jak i dla konsumenta. Służy myśliwemu pomocą w pozyskaniu jak najlepszej dziczyzny i podaje proste wskazówki na temat przygotowania z niej potraw. Autor chce skończyć z przesądami, przekazać myśliwym zasady higienicznego postępowania z dziczyzną i fachowego porcjowania mięsa oraz dostarczyć łatwych i smacznych przepisów na potrawy z dziczyzny oraz dodatki. W książce znajdują się liczne przepisy - od pieczeni do gulaszu, od surowej wędzonej szynki jelenia poprzez kiełbasę aż do grillowanej polędwicy - w rozmaitych wariantach.
Książka "Dziczyzna. Polowanie, przyrządzanie" - Armina Deutz, Uschi Deutz - oprawa twarda - Wydawnictwo Bellona. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2008 r.