pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Dziczyzna. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej

Autor książki:

Hanna Szymanderska

Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 124 s.
Wymiar: 240x220 mm
EAN: 9788370738723
ISBN: 978-83-7073-872-3
Data: 2011-04-28
Cena wydawcy: 42.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ,,Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
,,Dziczyzna to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.: * które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, * jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, * ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, * w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, * dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.

Książka "Dziczyzna. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 124 stron i została wydana w 2011 r.