Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 124 s. |
Wymiar: | 240x220 mm |
EAN: | 9788370738723 |
ISBN: | 978-83-7073-872-3 |
Data: | 2011-04-28 |
Opis książki:
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ,,Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne - nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
,,Dziczyzna to dziewiąty tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.: * które marynaty są najlepsze do zwierzyny i dzikiego ptactwa, * jak przygotować pieczeń z zająca, aby wyszła soczysta i smaczna, * ile czasu powinno kruszeć mięso dzika przed przygotowaniem, * w jakich miesiącach sarnina jest najsmaczniejsza, * dlaczego przepiórki najczęściej piecze się w liściach winogron.
Blisko 60 pięknie ilustrowanych przepisów to idealne źródło inspiracji kulinarnych dla całej rodziny, a także niezastąpiona pomoc przy układaniu codziennego menu.
Książka "Dziczyzna. Kanon tradycyjnej kuchni polskiej" - Hanna Szymanderska - oprawa twarda - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 124 stron i została wydana w 2011 r.