Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Multico |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788370738259 |
ISBN: | 978-83-7073-825-9 |
Data: | 2010-03-02 |
Opis książki:
Dziczyzna słusznie uchodzi za kulinarny przysmak. Dobrze przyrządzony comber sarni, golonka z dzika czy dzika kaczka faszerowana są doskonałe - kruche, delikatne, aromatyczne. Przygotowanie potraw z dziczyzny nie jest trudne, ale wymaga znajomości tajników sztuki kulinarnej, dlatego dobrze skorzystać z rad i wskazówek doświadczonych mistrzów kuchni, znawców dziczyzny.
W tej książce znajdziesz nie tylko 60 niezawodnych przepisów - opisanych krok po kroku - ale również propozycje, jak skomponować ucztę z dziczyzny i grzybów leśnych. Dowiesz się, jakie dodatki najlepiej pasują do dań ze zwierzyny płowej i czarnej, czym należy uzupełnić menu, by smakowało wybornie i jaki deser z leśnych owoców podać na zakończenie biesiadowania.
Masz ochotę na wykwitną dziczyznę? Wypróbuj sprawdzone przepisy i odkryj niecodzienne rozkosze podniebienia. Na co dzień i od święta.
Książka "Dziczyzna i inne dary lasu" - Gottfried Vauk, Lutz Behrendt, Jens Stumpf - oprawa miękka - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2010 r.