Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 165x230 mm |
EAN: | 9788377734421 |
ISBN: | 978-83-7773-442-1 |
Data: | 2015-08-14 |
Opis książki:
Dżemy i marmolady już dawno przestały być jedynie "smarowidłem" idealnym na kanapki. Nasz gust zmienił się znacznie od czasów babć, a przetwory te coraz częściej kuszą nas słodkimi korzennymi nutami lub ostrym aromatem chili i octu. Stały się też doskonałym dodatkiem do serów, mięs i deserów. Przygotowuje się je w mgnieniu oka. Bez względu na to, czy są słodkie, pikantne, czy łagodne, zawsze smakują wyśmienicie.
W książce zawarto:
Kilkadziesiąt przepisów na pyszne i zdrowe dżemy, galaretki i marmolady.
Rady mistrzów kuchni, którzy podpowiadają, jak wykorzystać te domowe przetwory.
Przepisy na wyśmienite dania obiadowe, drinki i desery z dodatkiem dżemów i galaretek.
Propozycje niezwykłych dodatków do dżemów np. w postaci alkoholu, orzechów, czekolady, egzotycznych przypraw.
Książka "Dżemy i przetwory z domowej spiżarni" - Walter Trausner - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.