Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Pascal |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 288 s. |
Wymiar: | 200x260 mm |
EAN: | 9788381030120 |
ISBN: | 978-83-8103-012-0 |
Data: | 2017-05-12 |
Opis książki:
Wiesz, że z ogórka można zrobić lody, a z arbuza wytrawny chłodnik? Próbowałeś mizerii z rzodkiewką albo szarlotki z dynią? Jeśli brakuje ci pomysłu na cukinię, a ilość odmian dyń przyprawia cię o zawrót głowy - koniecznie zajrzyj do środka. Pysznych warzyw na talerzu nigdy dość! Dominika Wójciak, autorka książek kulinarnych, m.in. Sezonowego warzywa, zwyciężczyni 3 edycji programu Master Chef DYNIA - CUKINIA - OGÓREK - ARBUZ - MELON Odnajdziesz tu mnóstwo gotowych przepisów i tyle samo inspiracji, dzięki którym na nowo odkryjesz niedoceniane smaki warzyw dyniowatych, urozmaicisz swoje nudne potrawy, stworzysz oryginalne przepisy. Lody ogórkowe, pierogi leniwe z cukinią, szaszłyki arbuzowe z krewetkami, burrito z łososiem i melonem, frytki z dyni, a może tarta gruszkowo-dyniowa? Zainspiruj się i odkryj dyniowate, bo nie taka dynia jesienna, jak ją malują! Z książek tych facetów bije moc niebanalnych warzyw. Tym razem zabierają nas w podróż przez dyniowate pola. Już nie mogę się doczekać sezonu na ogórki, arbuzy i dynie. Piotr Kucharski, autor książek kulinarnych, m.in. Miejskiego farmera, pasjonat gotowania Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz - miłośnicy kulinariów, autorzy bloga "Gotowanie z pasją" i książki Kipi kasza. Połączenie dwóch pasji - gotowania i fotografii zaowocowało smakowitą książką o dyniowatych.
Książka "Dynia, ogórek, kabaczek i sznurek" - Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz - oprawa twarda - Wydawnictwo Pascal. Książka posiada 288 stron i została wydana w 2017 r. Cena 44.20 zł. Zapraszamy na zakupy!